Menopauze Vertraging - PRP

Menopauze vertraging of Ovariële rejuvenatie

Veel vrouwen ervaren zeer veel ongemakken tijdens de (pre)menopauze. Nu is het mogelijk om dmv een O-Shot de symptomen te behandelen, maar door PRP infiltraties in de eierstokken zijn we ook in staat om de productie van follikels te stimuleren of zelfs de cyclus weer op gang te brengen. Hiermee kunnen we de (pre)menopauze vertragen. 

Wie komt hiervoor in aanmerking?

Elke vrouw met een verminderde ovariële functie kan hier voor in aanmerking komen. Vooral vrouwen die vroegtijdig, jonger dan 40, te maken krijgen met premenopauzale klachten zijn ideale kandidaten. Maar ook vrouwen die vanaf 40 zeer veel last hebben van de overgang, kunnen hierdoor de klachten verminderen en zo de menopauze uitstellen. In theorie is er geen leeftijdsbeperking op deze behandeling.

De beoogde resultaten zijn:

  • Vermindering van perimenopauzale klachten
  • Hernemen van cyclus
  • Toegenomen libido

 

De behandeling

Bij de O-Shot procedure wordt gebruik gemaakt van je eigen bloed. Dit wordt afgenomen en verwerkt volgens een specifieke procedure in een centrifuge. Hierbij worden de rode bloedcellen van het plasma gescheiden. Daarna worden de bloedplaatjes uit het plasma geconcentreerd (Platelet Rich Plasma of Plasma Rijk aan Bloedplaatjes).

In die bloedplaatjes zitten verschillende groeifactoren die helpen beschadigd weefsel te herstellen. Deze bloedplaatjes worden door de gynaecoloog onder echografie in de eierstokken ingespoten. Ouder wordende eierstokken kunnen door deze injectie worden gestimuleerd om weer follikels aan te maken en de normale hormonenproductie weer op te nemen. De behandeling gebeurt onder een licht roesje (anesthesie) waardoor je weinig tot geen ongemak ervaart. 

Het frequentie van de behandelingen wordt in overleg met de gynaecoloog en Dr Anita van Domselaar bepaald en is afhankelijk van een aantal individuele factoren.

.

Hoe een afspraak maken?:
  • Maar online een afspraak
  • Bel naar 03-3534496 
  • Gratis parkeergelegenheid voor Medisch Centrum Wijnegem
Wat kost een ovarium PRP behandeling??
  • Een behandeling kost €875
Wat brengt u mee?:
  • Uw ID kaart

 

MEDISCH CENTRUM WIJNEGEM – MERKSEMSEBAAN 9-11 – 2110 WIJNEGEM – 03 353 44 96 – MEDICAL@MCWIJNEGEM.BE

ARTSEN

Dr A. van Domselaar

Dokter Anita van Domselaar