Kindertandarts of tandheelkunde voor kinderen

Een goed onderhoud van je tanden is de eerste vereiste van een goed gebit. Het is daarom verstandig om twee keer per jaar met uw peuter of tiener naar de tandarts te gaan. De melktanden vormen immers de basis van het definitieve gebit.

Door preventie en poetsinstructies kan de kindertandarts in een vroeg stadium eventueel tandbederf opmerken en behandelen. Zo worden problemen voorkomen en is een bezoek aan de kindertandarts aangenamer.

Wij adviseren u, om uw kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar bij uw eigen bezoek aan de tandarts eens mee te nemen. Op deze manier weten ze al een beetje hoe het eraan toe gaat bij de tandarts en is de angst voor het onbekende al een stuk minder voor hun eerste eigen bezoek aan de tandarts.

Voor extreem bange kindjes, kinderen en jongeren met veel ” gaatjes ” en soms met gedragsproblemen, heeft de kindertandarts door zijn opleiding en jarenlange ervaring meerdere behandelmogelijkheden. Om dit deelgebied van de tandheelkunde te beheersen heeft de kindertandarts een bijkomende post-academische opleiding gevolgd. Samen met de ouders zoekt hij naar een juiste inschatting van het gedrag van het kind. Dat kan soms betekenen dat er op verantwoorde wijze moet doorgezet worden terwijl het kind protesteert of op een ander moment terughoudendheid geboden is. De aangeboden middelen kunnen naargelang de noodzakelijkheid gaan van gewoon behandeling in het kabinet, kabinet sedatie, tot narcose in een dagkliniek.

MEDISCH CENTRUM WIJNEGEM – MERKSEMSEBAAN 9-11 – 2110 WIJNEGEM – 03 353 44 96 – MEDICAL@MCWIJNEGEM.BE

Tandarts

Tandarts Chams

Tandarts Mostafa