Plastische Chirurgie

 

Plastische chirurgie

Plastische chirurgie is een chirurgisch specialisme dat veelal geassocieerd wordt met het esthetisch en/of functioneel oogpunt aanpassen van het uiterlijk. Dit kan bestaan uit het herstellen van aangeboren of opgelopen verminkingen van het lichaam, maar ook uit cosmetische operaties zonder medische noodzaak.

Bij Medisch Centrum Wijnegem kunt u voor plastische en esthetische chirurgie welke uitgevoerd wordt in het ziekenhuis waaraan de specialist verbonden is.

Esthetische plastische reconstructie

Belemmert uw uiterlijke u om dagdagelijks tevreden in het leven te staan? Dan is het wellicht zinvol om een esthetische ingreep te overwegen. Wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn in uw situatie? Maak dan gerust een afspraak met onze dokter die al meer dan vijftien jaar erkend plastisch chirurg is.

Correcte, persoonlijke en eerlijke info

De eerste consultatie vindt meestal plaats in Medisch Centrum Wijnegem.

U zal merken dat de dokter zijn patiënten persoonlijk en discreet behandelt en dat hij u open en eerlijk informeert. Samen gaan jullie op zoek naar een oplossing op maat. En als een operatie voor u niet de beste oplossing is, of als u meer baat hebt bij een minder ‘ingrijpende’ ingreep, dan vertelt hij dat ook. Immers, de dokter is gekwalificeerd voor alle esthetische ingrepen en werkt dus perfect op maat van uw wensen en uw lichaam.

Uw welzijn is het belangrijkste

Bij de dokter kunt u altijd rekenen op een correcte en professionele behandeling.

Niet alleen tijdens de operatie maar al vanaf de eerste consultatie tot en met de nazorg. Daarbij staat uw welzijn steeds voorop. Zo vinden de grotere ingrepen plaats in het GZA-ziekenhuis te Mortsel of te Antwerpen. Daar wordt u omringd door professionals zodat alles vlot verloopt.

Gelaat & lichaam

De dokter heeft bijzonder veel ervaring met figuurcorrectie, met name buikcorrectie, liposuctie, borstvergroting, borstverkleining, arm-, borst-, en dijlift. Daarnaast voert hij ook volgende gelaatsbehandelingen uit:

– ooglidcorrectie
– neuscorrectie
– oorcorrectie
– facelift
– halslift
– MACS-lift

Hierbij een overzicht van de figuurcorrecties:

Borstlift

Bij een borstlift wordt de borstklier in de gewenste vorm geboetseerd en vastgemaakt aan de borstspier. Daarnaast wordt de overtollige huid weggenomen en de tepel hoger gezet. Op die manier ontstaat een mooie, stevige boezem.

Borstvergroting

Bij een borstvergroting wordt een borstprothese ingebracht via de tepel of borstplooi. De snede in de huid is ongeveer 4 à 5 cm. Veel protheses worden ingebracht via de borstplooi onderaan. De borstprothese of implant  wordt achter of voor de borstspier geplaatst.. De positionering is afhankelijk van de bestaande situatie, volume, stevigheid en de persoonlijke wens van de patiënt.

Borstverkleining

Bij een borstverkleining wordt klierweefsel en overtollige huid weggenomen. Daarnaast wordt de tepel gelift en vaak verkleind. De borstklier wordt in de gewenste vorm gebracht en vastgemaakt aan de borstspier.

Buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie bestaat uit drie delen.

  1. Eerst worden de slappe en uitgerekte buikspieren opgespannen zodat een strakke buik ontstaat.
  2. Daarna snijdt Dr. Brewaeys de overtollige huid van de onderbuik weg en verplaatst hij de navel, dan wordt de huid van de bovenbuik strak opgespannen.
  3. Tot slot volgt een liposculptuur van de maagstreek en de flanken.
Dijlift & billift

Bij een dijlift en billift neemt de dokter de overtollige huid weg. Daarna spant hij de overgebleven huid mooi op en lift ze naar boven. Eventueel wordt overtollig vet eerst weggezogen.

Armlift

Bij een armlift neemt de dokter alle overtollige huid weg. Daarna spant hij de overgebleven huid mooi op en eventueel wordt overtollig vet eerst weggezogen.

Liposuctie, lipofilling, liposculptuur

Via liposuctie kan uw figuur plaatselijk gecorrigeerd worden en verdwijnen plaatselijke vetophopingen. Het onderhuids wegzuigen van vet is één van de meest populaire ingrepen. Vooral aan de heupen, de buik en de binnenzijde van de dijen wordt liposuctie toegepast. Daarnaast behandelt  de dokter, bij mannen, regelmatig een dubbele kin of borsten.

Schaamlipcorrectie

Ondanks het feit dat het om een erg eenvoudige ingreep gaat, is het voor vele vrouwen, spijtig genoeg, moeilijk bespreekbaar. Bij een schaamlipcorrectie wordt het overtollige deel van de schaamlip verwijderd. De clitoris blijft hetzelfde zodat de gevoeligheid in de erogene zone niet verandert.

Narcose

De meeste operaties gebeuren onder algemene narcose omdat dit als comfortabeler en aangenamer ervaren wordt, zeker bij langer durende ingrepen en wanneer meerdere zones worden behandeld.  De sociale handicap is er vooral bij gelaatsoperaties en duurt  1 tot 3 weken. De arbeidsongeschiktheid duurt  1 dag tot 2 weken, en bij belangrijke contouroperaties kan deze oplopen tot 4 weken.

MEDISCH CENTRUM WIJNEGEM – MERKSEMSEBAAN 9-11 – 2110 WIJNEGEM – 03 353 44 96 – MEDICAL@MCWIJNEGEM.BE

DOKTERS

DR. PH. BREWAEYS
(SINT-JOZEF MORTSEL & SINT-VINCENTIUS ANTWERPEN)

PLASTISCHE CHIRURGIE