Dr. A. van Domselaar - ANESTHESIST – PIJNTHERAPEUT

Dr A. van Domselaar

Dr. Anita van Domselaar studeerde in 2016 af als anesthesiste aan de KU Leuven, met een aanvullend certificaat van Postgraduate Advanced Studies in Algology (pijngeneeskunde). Ze behaalde haar titel van Certified Interventional Pain Sonologist van het World Institute of Pain (echografie voor pijnbestrijding) in 2017, na een Multidisciplinary and Interventional Pain Fellowship in Toronto Western Hospital, Canada.

Ze volgde cursussen in de VS en behaalde de titel van official O-shot® provider. The O-shot wordt gebruikt voor diverse vaginale indicaties zoals;

  • Vaginale droogte
  • Pijnlijke betrekkingen
  • Niet klaar kunnen komen
  • Gebrek aan libido
  • Vaginale verjonging
  • Incontinentie
  • Vaginale knip na het krijgen van een kind

Een voorliefde voor echogeleide procedures leidde tot verdere bekwaming via cursussen zoals Muskuloskeletal Ultrasound, bij Prof Jan Gielen, UZ Antwerpen. Zij is een grote voorstander van regeneratieve technieken en behandelingen. In 2020 werd ze mede oprichter van de Belgische Vereniging van Regeneratieve Geneeskunde (BeNorm) en zette ze haar schouders onder het uitbouwen van het regeneratieve behandeltrajecten in meerdere pijnklinieken.

Omdat het behandelen van complexe pijnproblemen een uitdaging is, blijft zij zich verder verdiepen in aanvullende behandelingsvormen zoals accupunctuur, biopunctuur, neuraal therapie, voedingsleer en lifestyle geneeskunde. Het doel is om elke patiënt een zo compleet mogelijk en volledig geïndividualiseerd behandelplan aan te bieden met de nadruk op verbetering van levenskwaliteit, functionaliteit en preventie van verdere aftakeling.

Dr. Anita van Domselaar is gespecialiseerd in chronische pijnbehandelingen, met bijzondere interesse in regeneratieve injectietechnieken onder echografie. Ze past PRP (platelet rich plasma) behandelingen toe voor chronisch pees- en gewrichtslijden, lage rugpijn, pelvische pijn en vaginale atrofie.

Alle behandelingen van Dr van Domselaar kunnen plaatsvinden in Medisch Centrum Wijnegem en zijn niet operatief.

MEDISCH CENTRUM WIJNEGEM – MERKSEMSEBAAN 9-11 – 2110 WIJNEGEM – 03 353 44 96 – MEDICAL@MCWIJNEGEM.BE