Restauratieve & Esthetische Tandheelkunde

Restauratieve tandheelkunde Bij restauratieve tandheelkunde gaat het om functioneel noodzakelijke behandelingen én om tandheelkundige behandelingen die er tevens voor zorgen dat uw gebit weer mooi wordt. Dit vooral wanneer tanden ontbreken en er functionele en esthetische problemen mee gepaard gaan. Dit omvat kronen en bruggen op natuurlijke wortels alsook op implantaten. Ook uitneembare protheses (skeletprothesen …

Restauratieve tandheelkunde

Bij restauratieve tandheelkunde gaat het om functioneel noodzakelijke behandelingen én om tandheelkundige behandelingen die er tevens voor zorgen dat uw gebit weer mooi wordt.

Dit vooral wanneer tanden ontbreken en er functionele en esthetische problemen mee gepaard gaan. Dit omvat kronen en bruggen op natuurlijke wortels alsook op implantaten. Ook uitneembare protheses (skeletprothesen en volledige prothesen) komen hier aan bod.

Esthetische tandheelkunde

Elk gezicht is uniek. Het maakt iemand tot wie hij is en hoe hij zich voelt. Esthetische tandheelkunde focust zich op de uiterlijke wensen van de patiënt. Het doel is om een harmonieus geheel te creëren tussen de verschillende aspecten van het gelaat. Reeds kleine correcties kunnen een grote verandering in esthetiek bewerkstelligen.

Soms zijn uitgebreidere behandelingen noodzakelijk om zowel de kleur, de vorm als de stand van de tanden te veranderen. Er wordt altijd gestreefd naar een natuurlijke stralende glimlach, waarbij de tanden in harmonie staan met het gelaat.

Cosmetische tandheelkunde

(of esthetische tandheelkunde) is een vakgebied binnen de tandheelkunde waarin het uiterlijk van het gebit met tandheelkundige hulpmiddelen verfraaid wordt. Gebruik wordt gemaakt van tandkleurige vulmaterialen, kronen en facings waarmee verbeteringen in vorm, stand en kleur van de tanden en kiezen kunnen worden gemaakt. Ook het bleken van verkleurde tanden en kiezen valt onder cosmetische tandheelkunde.

MEDISCH CENTRUM WIJNEGEM – MERKSEMSEBAAN 9-11 – 2110 WIJNEGEM – 03 353 44 96 – MEDICAL@MCWIJNEGEM.BE

Tandartsen

Tandarts/Orthodontist Anna

Tandarts George