Logopediste Emma Vandeperre

Emma Vandeperre behaalde haar diploma logopedie in 2019 aan de hoge school Thomas More in Antwerpen. Meteen nadien specialiseerde ze zich verder in OMFT. OMFT staat voor oromyofunctionele therapie. Deze therapie is gericht op het onderzoeken, vaststellen en afleren van afwijkende mondgedragingen.

Bijna 90% van de bevolking vertoont afwijkend mondgedrag. Dit kan zich uiten in mondademen, foutieve zuig- en bijtgewoonten, afwijkende articulatie, afwijkend slikken en kauwen, … Wanneer men één of meerdere van deze elementen toepast, kan dit rechtstreeks invloed hebben op de stand van de tanden. Emma behandeld zowel volwassenen als kinderen. Bij volwassenen draait de therapie minder op de correcte groei van het gebit, maar eerder om relaps/terugval te voorkomen. Bij kinderen gaan we eerder preventief te werk.

Nauwe samenwerking met tandartsen, orthodontisten en NKO-artsen is en grootte meerwaarde die wij in het Medisch Centrum aanbieden.

Daarnaast is Emma erg gedreven en houdt ze ervan zich steeds bij te scholen. Momenteel volgt ze een tweejarig postgraduaat stemstoornissen.

LOGOPEDIE
MEDISCH CENTRUM WIJNEGEM – MERKSEMSEBAAN 9-11 – 2110 WIJNEGEM – 03 353 44 96 – MEDICAL@MCWIJNEGEM.BE