Orthopedie

Orthopedie

Orthos=recht

Pedie=komt van paedos (kind)

Orthopedie betekent dus oorspronkelijk “het recht groeien van kinderen”.

Dit specialisme behandelt, zowel niet operatief als operatief, alle vormen van bot- en spierproblemen. Dit zijn de afwijkingen van het musculoskeletaal of het bewegingsstelsel. Orthopedie behandelt zowel de acute als de chronische vormen, gaande van (sport)ongevallen over afwijkingen bij kinderen tot artrose op gevorderde leeftijd.

Als de orthopedist beslist dat u steunzolen nodig heeft dan kan u hier een afdruk laten nemen. Steunzolen worden vaak voorgeschreven om kleine afwijkingen van de voeten te corrigeren.

Gips:

De reden waarom er een gips wordt aangelegd kan zeer uiteenlopend zijn.

Enkele redenen zijn:

  • lidmaat laten rusten,
  • heling van een breuk,
  • verstuikingen

Dankzij een gips kan het lidmaat volledig geïmmobiliseerd worden en is er geen beweging meer mogelijk. Op deze manier kan het lidmaat volledig genezen. Ook voor het verwijderen van een gips, wondnazicht en het verwijderen van hechtingen kan u bij Medisch Centrum Wijnegem terecht.

Voor steunzolen en orthopedische schoenen werken we samen met:

Orthopedie Vandeperre

Joseph Wateletlaan 6-   2160  WOMMELGEM

03/354.26.60    www.orthopedie-vandeperre.be

Sommige mensen leven op grote voet, anderen doen het op exemplaren van een bescheiden formaat. Geen twee voeten zijn gelijk en zo zijn ook alle voetproblemen verschillend. Soms is een kleine correctie al voldoende, bijvoorbeeld in de vorm van een steunzool of een aanpassing aan uw confectieschoenen.

MEDISCH CENTRUM WIJNEGEM – MERKSEMSEBAAN 9-11 – 2110 WIJNEGEM – 03 353 44 96 – MEDICAL@MCWIJNEGEM.BE

DOKTERS

DOKTER T. DE SMEDT
(ZNA JAN PALFIJN MERKSEM)

ORTHOPEDIE

DOKTER A. BORMS
(ZNA JAN PALFIJN MERKSEM)

ORTHOPEDIE