Algemene Tandheelkunde

Algemene tandheelkunde Halfjaarlijkse controle: Een halfjaarlijkse controle bij de tandarts is geen overbodige luxe. De tandarts controleert op gaatjes (cariës), tandplak, tandsteen, conditie van het tandvlees, het tandbot en alle andere weke delen in de mond.

Halfjaarlijkse controle:

Een halfjaarlijkse controle bij de tandarts is geen overbodige luxe. De tandarts controleert op gaatjes (cariës), tandplak,

tandsteen, conditie van het tandvlees, het tandbot en alle andere weke delen in de mond. Kortom hij/zij bekijkt de mondgezondheid in het algemeen en start indien nodig een behandelplan op. Als u in Medisch Centrum Wijnegem nog niet bij de tandarts bent geweest, geven wij u een eerste afspraak van 40 minuten. Op deze manier heeft de tandarts voldoende tijd om uw mond te bekijken en het behandelplan met u te bespreken.

Tandplak:

Tandplak is een kleverig wit laagje dat nauwelijks zichtbaar is. Tandplak bestaat vooral uit bacteriën en voedselresten door hetgene dat je drinkt of eet.

Tandsteen:

Als tandplak niet op tijd verwijderd wordt, gaat het verharden en ontstaat er tandsteen.

Pijnklachten:

Uiteraard kan u in Medisch Centrum Wijnegem terecht met eventuele pijnklachten. Als u al in Medisch Centrum Wijnegem bent geweest dan geven wij u zo snel mogelijk een afspraak bij uw vertrouwde tandarts. Is dit niet het geval, geven wij u de eerstvolgende beschikbare afspraak bij een tandarts om de mogelijkheden te bespreken. Het is mogelijk dat uw pijnklacht niet onmiddellijk kan worden opgelost en er een tweede afspraak nodig is. Uiteraard zal de tandarts zij/haar uiterste best doen om u van uw pijn te verlossen.

Vullingen:

Op uw tanden zit tandglazuur. Dit is de buitenste laag van uw tanden. Elke keer dat je iets eet of drinkt komt er tandplak op je tanden. Als tandplak zich door het tandglazuur en het tandbeen (=dentine) dringt ontstaat er een gaatje. Om deze gaatjes op te vullen wordt er gebruik gemaakt van een witte vulling, Composiet. De opvulmaterialen worden meteen uitgehard. Het is mogelijk dat de gevulde tand nadien wat gevoelig is.

Tandextractie:

De medische benaming om een tand te trekken, is een extractie. Er zijn uiteenlopende reden waarom u een tand moet laten trekken. Het kan gaan om een infectie dat een deel van het bot heeft verwoest, tandbederf of om voldoende ruimte te creëren voor andere tanden. Een tandextractie doet geen pijn, maar kan wel een vervelend gevoel geven.

Tandenpoetsen:

Je tanden correct poetsen De eerste stap om je tanden en tandvlees gezond te houden is leren hoe je goed moet poetsen. Bovendien helpt dat het risico op tandbederf en tandvleesproblemen, de belangrijkste oorzaak van tandverlies, te minimaliseren.

MEDISCH CENTRUM WIJNEGEM – MERKSEMSEBAAN 9-11 – 2110 WIJNEGEM – 03 353 44 96 – MEDICAL@MCWIJNEGEM.BE

TANDARTSEN

Tandarts Anita Galic

Tandarts Chams Ben Aissa

Tandarts Anna Mardanyan

Tandarts Fakher Labri

Tandarts George Petkopulos